Πέμπτη, Ιουνίου 18

Δήμος Βέροιας - Προσοχή ΑΠΑΤΗ


Ο Δήμος Βεροίας έγινε πρόσφατα αποδέκτης αναφορών από επιχειρηματίες της πόλης μας ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη ρευστή ακόμη κατάσταση με την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.).

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι κάποιοι τηλεφωνούν σε καταστηματάρχες παριστάνοντας ότι εκπροσωπούν το Υπουργείο Υγείας και λένε ότι έχουν στείλει «τα σήματα για το κάπνισμα» με courier. Για να τα πάρουν, πληρώνουν 60 €!

Το Τμήμα Αδειών Κ.Υ.Ε. του Δήμου επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας, απ’ όπου διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για απάτη και καταγγέλθηκε το γεγονός. Για το λόγο αυτό και θέλοντας να διαφυλάξουμε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Βεροίας, από επιτήδειους, διευκρινίζουμε:

  1. Σήματα θα χορηγηθούν μόνο για όσα καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. έχουν υποβληθεί υπεύθυνες δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες ότι θα λειτουργούν αποκλειστικά για καπνίζοντες.
  2. Τα σήματα αυτά θα σταλούν από το Υπουργείο Υγείας στις Νομαρχίες κι από εκεί στους Δήμους. Όταν φθάσουν και στο Δήμο μας θα καλέσουμε τους ενδιαφερόμενους να τα παραλάβουν από το Δημαρχείο.
Παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις φήμες και για κάθε ζήτημα που αφορά τα καταστήματά τους να απευθύνονται πρώτα στο Τμήμα Αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου στην οδό Μητροπόλεως 46 - γραφείο 10 και στο τηλέφωνο 2331350528.

Δεν υπάρχουν σχόλια: