Δευτέρα, Αυγούστου 2

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Λαογραφικό Μουσείο του Τ.Ο.Σ, η έκθεση σύγχρονης τέχνης «ΣΕΛΙ 2010»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
GALLERY ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ
Αγ. Αντωνίου 26,  59100
Τηλ. 23310 70325 e-mail. vpapatzikou@gmail.com

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Λαογραφικό Μουσείο του Τ.Ο.Σ, η έκθεση σύγχρονης τέχνης «ΣΕΛΙ 2010»

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αποτελεί για το ορεινό Σέλι  η 1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που οργανώθηκε από τον Τουριστικό Όμιλο Σελίου με την επιμέλεια της γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ και  φιλοξενείται από τις 31 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου 2010 στον κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου του Τ.Ο. Σελίου.
Παράλληλα συμμετέχουν στην 1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης και φιλοξενούν μέρος της έκθεσης και οι χώροι:
Αρχοντικό Μποζίνη, ξενώνας Καραφώλα, ξενώνας Μπαρμπαρούση, casa pitoulia, καφέ  Caldo, καφέ Alt 1408m, καφέ Αγέρι, παραδοσιακό καφενείο «το μαγαζάκι», χιονοδρομικό κέντρο «το χρυσό ελάφι».

Η έκθεση αυτή έχει πολλαπλούς στόχους. Αφ΄ ενός την τουριστική προβολή του χωριού μέσω της τέχνης και αφ΄ εταίρου την γνωριμία του κοινού του Σελίου και των επισκεπτών, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του 15Αύγουστου, με το έργο σημαντικών και καταξιωμένων  Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που κυρίαρχο σ΄ αυτούς είναι η πρωτοπορία , η συνεπής και γόνιμη παρουσία στο χώρο της τέχνης.
 Στη συνέχεια η προβολή νεότερων αξιόλογων καλλιτεχνών όπου η παρουσία τους στη γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ,  αποτελεί αφετηρία για μια πολλά υποσχόμενη διαδρομή στα εικαστικά δρώμενα.
Ακόμα, την παρουσίαση Ημαθιωτών καλλιτεχνών οι οποίοι εκφράζουν τον εαυτό τους και κατ΄ επέκταση τη διαχρονικότητα της ντόπιας εικαστικής  δημιουργίας. Τέλος την αποκέντρωση της Σύγχρονης Τέχνης πράγμα το οποίο εκφράζει και υποστηρίζει με την δράση της και τον χώρο  που επέλεξε να δραστηριοποιείται η γκαλερί

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τον νεοσύστατο θεσμό είναι:
Μαρία Αλωνεύτου – Μανόλης Γιανναδάκης - Θάνος Ζιάκας -Τάκης Καλογιάννης–Βίκη Κορακάκη – Δημήτρης Κουκούδης - Βελισσάριος Κρίστιτς –Δέσποινα Κωνσταντίνου– Φώτης Μανδατζής – Νικόλας Μπλιάτκας – Στέργιος Μποζίνης –Άννα Σπάρταλη - Αιμιλία Σερδάκη – Γιάννης Σταμενίτης - Νίκος Τερζής -  Γιώργος Τσακίρης –– Μαρία Χατζημουράτη

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο του Τ.Ο. Σελίου. Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Βεροίας κ. Χ. Ουσουτζόγλου, ο Δήμαρχος Δοβρά κ. Χ. Τσούντας, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σουμελίδης, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Σ. Ζυγουλιάνος, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Βερμίου κ. Π. Πιτούλιας, οι σύμβουλοι του Δασικού Συνεταιρισμού Σελίου κ. Σ. Πέτκος και η κ. Α. Ζαρκούλη, ο συγγραφέας  κ. Σ. Τζίμας, φίλοι του Τ.Ο.Σ. και του χωριού δηλώνοντας έμπρακτα με την παρουσία τους αλλά και το λόγο τους την ανάγκη διοργάνωσης εκδηλώσεων  που προβάλουν το χωριό αλλά και  βελτιώνουν την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων και των επισκεπτών.
Το κοινό έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους συμμετέχοντες χώρους και στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου, όπου φιλοξενείται η έκθεση σύγχρονης τέχνης «ΣΕΛΙ 2010» και παράλληλα να επισκεφτεί τον 1ο όροφο του Μουσείου και να θαυμάσει τα μόνιμα εκθέματά του που ανακαλούν μνήμες του παρελθόντος, όπως επίσης και τη μόνιμη συλλογή φωτογραφιών που αφηγούνται την ζωή και την καθημερινότητα των Βλάχων  στο πέρασμα του χρόνου.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11:00-13:00, 18:00 -21:00
Διάρκεια έκθεσης έως 22 Αυγούστου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: