Παρασκευή, Ιουλίου 30

γράφει μια Μάνα απο το Διαβατό Ημαθίας, για τα τελευταία γεγονότα

Το Βασίλη δεν τον ξέρω.
Δεν ξέρω ποια ομάδα υποστηρίζει, τι φαγητό του αρέσει, ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα, αν είναι ερωτευμένος... ή τι θέλει να σπουδάσει.
Αυτό που ξέρω γί'αυτόν είναι πως είναι άριστος μαθητής με μια γλυκιά μελαχροινή παρουσία που μαρτυρά, (από όταν μικρός αυτό), ότι μπορούσε να καταφέρει το "πάντρεμα" και την ισορροπία σε πράγματα που δύσκολα συνυπάρχουν. 
Σαν να πρόκειται για τον άνθρωπο "ζυγαριά" ή τον άνθρωπο "κρίκο" που δένει άρρηκτα πράγματα και καταστάσεις ανόμοιες, δύσκολα συμβιώσιμες.
Αυτός ο Βασίλης που όταν ήθελα να αναφερθώ σ’αυτόν-και αναφερόμουν συχνά- τον έλεγα ο «Πάτερ ημών», από την Κυριακή Προσευχή, που συνήθιζε να προσφωνεί όταν ήταν μικρός, τις Κυριακές, στην εκκλησία και να μας συγκινεί όλους. 
Αυτός ο Βασίλης τραυματίστηκε βαριά σε μια ανόητη και άκρως άδικη επίθεση μίας ομάδας Αλβανών.
Ο Βασίλης που επικαλέστηκε τόσες φορές τον «Πάτερ ημών», αποκλείεται να μην τα καταφέρει, αποκλείεται να τον εγκαταλείψει ο Κύριος μας, που τόσες φορές άκουσε τη φωνούλα του να προσεύχεται. 
Αυτός ο Βασίλης κουβαλάει στο βλέμμα του το ύψιστο της συγχώρεσης ψυχικό μεγαλείο.Αν μπορούσε,τώρα,να μιλήσει δε θα ήθελε να απλωθεί μίσος ή αντιπάθεια απέναντι σε οποιονδήποτε λέγεται Αλβανός. 
Είναι απαίσιο το ότι αυτό που έγινε γέμισε την ψυχή μας με μίσος κι αυτό είναι πολύ οδυνήρο, διότι το μίσος πονάει και "βρωμίζει" σωθικά. 
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! 
Η αλήθεια είναι ότι η καταγωγή δεν προσδίδει προτερήματα ή ελλατώματα,ότι δεν υπάρχουν Έλληνες, Αλβανοί ή Αυστραλοί,αλλά, απλώς, ΑΝΘΡΩΠΟΙ από τη μια, και ανεγκέφαλα, και ακαλλιέργητα ανθρωποειδή, από την άλλη. 
Εμείς, απλά, διαλέγουμε σε ποιους ανήκουμε.
Και τον ΒΑΣΙΛΗ, που δε γνωρίζω προσωπικά, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κσι αυτό που θέλει είναι να τιμωρηθούν οι Αλβανοί που σκόρπισαν ψυχικές και σωματικές πληγές στα παιδια του Διαβατού, αυτοί που σκορπισαν τρόμο και αγριότητα εκείνο το καθημερινό ήσυχο, γεμάτο χαρούμενες εφηβικές φωνές προαύλιο του Νηπιαγωγείου. 
ΑΥΤΟΙ, όχι άλλοι, όχι ΟΛΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: