Κυριακή, Οκτωβρίου 25

H πεζογέφυρα στην οδό Θερμοπυλών


Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα φιλόδοξης αισθητικής, ενώ η λειτουργική του επάρκεια είναι θαυμαστή, με μήκος 40 μέτρων και πλάτος 5, ικανό να εξυπηρετεί άριστα τους δημότες της μεγαλύτερης συνοικίας της Βέροιας.

Η σημερινή γέφυρα, κοινή για οχήματα και πεζούς γίνεται μέχρι και επικίνδυνη, ιδίως όταν χιονίζει, βρέχει ή έχει παγετό. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες είναι σχεδόν απροσπέλαστη, για τα παιδιά εξαιρετικά επικίνδυνη ενώ και ο απλός περίπατος σ΄ αυτήν δεν στερείται ενόχλησης, γιατί είναι στενό το διάζωμα για τους πεζούς, οι συνάντηση δύο υποχρεώνει τον ένα να κατέλθει στο οδόστρωμα και όταν λιμνάζουν νερά, η συνάντηση με όχημα είναι οδυνηρή.
Η πεζογέφυρα που σχεδιάστηκε και μελετήθηκε, θα λύσει δια παντός όλα αυτά τα προβλήματα και θα καταστήσει ευχερή την προσπέλαση του ποταμού, θα αποκαταστήσει καλύτερη επικοινωνία με το υπόλοιπο της πόλης, εν ολίγοις, μαζί με τη γέφυρα που αναμένεται στην περιοχή του πρώην Κτηνιατρείου, οψέποτε κατασκευαστεί αυτή, θα ενώσει απολύτως τον Προμηθέα με το κέντρο της πόλης.
Όπως φαίνεται και στο σκαρίφημα της μελέτης, η πεζογέφυρα θα είναι συμπαγούς κατασκευής, με μεγάλο άνοιγμα, ευχερή διάδρομο 5 μέτρων και με τόξα, για την αισθητική ικανοποίηση, θα είναι κατά κάποιον τρόπο «κρεμαστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: