Πέμπτη, Οκτωβρίου 29

ΤΣΙΠΟΥΡΟ - ΓΙΟΡΤΕΣ 2009 «Καζάνι, που βράζει!»


Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τη Νομαρχ Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, το Σύλλογο Γεωπόνων Ν.Ημαθίας και τον Όμιλο Φίλων Οίνου και Πνεύματος διοργανώνει γιορτές τσίπουρου στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου στη Βέροια.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση της διαδικασίας βρασίματος των στέμφυλων για την παραγωγή τσίπουρου στο κοινό, μια διαδικασία που αποτελεί ένα είδος «ιεροτελεστίας» για τους «πιστούς» του τσίπουρου. Έτσι, πρόκειται να στηθεί στην πλατεία Δημαρχείου ένα ρακοκάζανο που τις δύο μέρες των εκδηλώσεων, από τις 8.30 το βράδυ και μετά , θα βράζει τσίπουρο, ώστε ,όσοι το επιθυμούν, να δουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής του, να το γευτούν και να γλεντήσουν με ήχους παραδοσιακής μουσικής. Η ιδέα γεννήθηκε με την απόκτηση ενός παραδοσιακού καζανιού από την Κ.Ε.Π.Α Δ.Βέροιας, που πρόκειται να εκτεθεί μελλοντικά στο λαογραφικό μουσείο.
Νωρίτερα, στις 7, το απόγευμα του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη το Συμπόσιο «Οίνος και Λόγος» υπό την επιμέλεια του Συλλόγου Γεωπόνων Ν.Ημαθίας που σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Οίνου και Πνεύματος θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εκδοχή των στέμφυλων, αυτής του κρασιού.
Στη διάρκεια του διημέρου στον Ισόγειο Χώρο του Δημαρχείου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού με θέμα το τσίπουρο.
Και επειδή τσίπουρο χωρίς μεζέδες δε γίνεται ,παράλληλα με την παραγωγή και την προσφορά τσίπουρου θα προσφερθούν τυροκομικά προϊόντα, προσφορά τοπικών παραγωγών. Οι μεζέδες θα σας προσφέρονται σε αφθονία, ενώ τσίπουρο μπορείτε να πιείτε όσο αντέχετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: