Πέμπτη, Απριλίου 9

Ο τίτλος ειναι:''Η Ελλάδα μέσα απ τα μάτια μιάς έφηβης'' ή ''Παθητικός αποπροσανατολισμός''Ζωή-Μαρία Γλαρού

''Η Ελλάδα μέσα απ τα μάτια μιάς έφηβης''

‘’Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, εκτός όλων των άλλων που έχουν δοκιμαστεί ως σήμερα.’’ Έτσι είχε ειπωθεί από μια χαρισματική προσωπικότητα του 20ού αιώνα, τον Winston Churchill, η κατάταξη της δημοκρατίας αναλογικά με τα υπόλοιπα πολιτεύματα. Και εξηγούσε ότι ’’Η ίδια η δημοκρατία πουλά καλύτερα τον εαυτό της ως μορφή διακυβέρνησης εφόσον έχει τα λιγότερα καταστροφικά αποτελέσματα από άλλα συστήματα…’’ Ο ίδιος αφού επιτέλεσε αξιωματικός, υπουργός, πρωθυπουργός της Αγγλίας αλλά και βραβευμένος Νομπελίστας πέθανε το 1965 χωρίς να πάρει έστω και λίγο απ τη χαρά μιας περαιτέρω αμφισβητούμενης έρευνας πάνω στη Δημοκρατία βλέποντας την Ελλάδα των τελευταίων ετών.

Όλες οι κοινωνίες της Δύσης θέλουν να χαρακτηρίζονται δημοκρατικές και αυτό ήταν και το λάθος του ελληνικού λαού. Δε προκαλώ και εξηγώ ότι ‘’Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα όλων αλλά δεν υπάρχει και καλύτερο.’’

Με μια γρήγορη μάτια στη πολιτική επικαιρότητα ανατρέχω στον Πλάτωνα και με λύπη μου παρατηρώ ότι οι πολιτικοί δεν είναι προσηλωμένοι ούτε στην αλήθεια ή τη δικαιοσύνη αλλά ούτε καν ακολουθούν και τις ιδιοτροπίες του λαού τους. Αγνοούν τους κανόνες περί της περιρρέουσας ατμόσφαιρας καθώς και την όποια παιδεία που έχουν και ασχολούνται και πάλι με το ‘’πότισμα των πολιτικών ριζών τους’’ στη βουλή για την εδραίωση και πάλι της προσωπικής τους εξουσίας.

Σεισμοί πλήττουν γειτονικές χώρες, 20 ισχυρές καπιταλιστικές χώρες συναντιόνται, βία παντού, απελπισμένες φιγούρες να πάλλονται σε όλη τη χώρα και η οικονομική κρίση συνεχίζει να μας πνίγει μονόδρομα καθώς εμείς έχουμε καταντήσει μια άβουλη κοινωνία του θεάματος και εφόσον το μόνο μέλημα των ελλήνων πολιτικών είναι ο αντιπερισπασμός και η εγκαθίδρυση μιας ατομοκρατίας = ‘’πολιτικοκεντρικής’’ εξουσίας. Ο λαός αρνείται αλλά συνεχίζει να καταναλώνει σκάνδαλα, μίζες, υποκλοπές. Όλοι γνωρίζουν αλλά κάνεις δεν μαρτυρεί ποιος απ όλους εκείνους τους κουκουλοφόρους με την γραβάτα το έκανε.

Έτσι γίνεται για άλλη μια φορά και ειδικότερα εξηγούμαι. Αύτη τη φορά ο κ. Παυλίδης αποτελεί το υποτιθέμενο-αποπροσανατολιστικό αντικείμενο όχι μόνο για αποπροσανατολισμό του λαού απ τα ουσιαστικά προβλήματα αλλά και για να ξεχαστεί ποιος απ όλους είχε παλαιότερα βάλει ‘το χέρι στη γυάλα’. Ιδιαίτερα αρεστό θα ήταν αν ξεχνούσαμε και τη δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού όταν έκανε λόγο ότι ‘’κουράστηκε’’. Άλλη μια εικασία που μπορεί προκλητικά να ειπωθεί είναι ότι προσπαθούν οι ίδιοι να ‘ρίξουν την κυβέρνηση’ αλλά όχι με το να ρίξουν και το κύρος του κυβερνών κόμματος, αφού το θέλουν αλώβητο απ όλο αυτό. Δε κομματικοποιούμαι απλά το βρίσκω άκρως κωμικοτραγικό να τραβά ‘’ο καθένας το δικό του μπαϊράκι και το καράβι να παραμένει ακυβέρνητο’’. Και ειδικότερα επεξηγώ ότι η ΝΔ υπόσχεται άμεση διαλεύκανση ,το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της μερικής αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το ΚΚΕ θεώρησε την υπόθεση ως κορυφή του παγόβουνου στη χρόνια εκμετάλλευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τους μεγαλοεφοπλιστές και το δε ΛΑΟΣ ζήτησε οι εργασίες της προανακριτικής να αρχίσουν την επομένη των ευρωεκλογών, ώστε η προεκλογική εκστρατεία να επικεντρωθεί σε θέματα, όπως εθνικά. (Είμαι μία και όμως έχω το θάρρος της γνώμης μου παρά το νεαρό της ηλικίας μου..εκείνοι πολλοί και ακόμα μάχονται σα χαμαιλέοντες με μοναδικό όπλο τους ύπουλους αντιπερισπασμούς. Είναι άδικο να απογοητευόμαστε τόσο νέοι..παρακαλώ κάντε κάτι η τουλάχιστον αφήστε εκείνους που μπορούν.)Δεν υπάρχουν σχόλια: