Δευτέρα, Ιουνίου 22

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, συμμετείχε σε σύσκεψη δημάρχων και νομαρχών των νομών Ημαθίας και Πέλλας, και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ των δύο νομών, Τάσο Σιδηρόπουλο και Θεοδώρας Τζάκρη, με θέμα την κατασκευή του οδικού άξονα, που συνδέει την Εγνατία με την Νάουσα και την Έδεσσα. Στη παρέμβαση του ο Γ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων είπε τα εξής:


Η μελέτη και η κατασκευή του άξονα ήταν ενταγμένη στο Γ΄ ΚΠΣ. Το Γ΄ ΚΠΣ τελείωσε και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Η σημαντική οικονομική και κοινωνική υποχώρηση των δύο νομών, σε σημαντικό βαθμό, οφείλεται και στην έλλειψη ασφαλούς και γρήγορης πρόσβασης τους, στα μεγάλα αστικά και καταναλωτικά κέντρα.

Η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι μια ενιαία οικονομική ζώνη για αυτό και ο σχεδιασμός δημόσιων υποδομών ανάπτυξης πρέπει να είναι ενιαίος στην περιοχή.

Ο οδικός αυτός άξονας είναι ζωτικής σημασίας και για τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση δεν έχει εντάξει την κατασκευή του άξονα στο Δ΄ ΚΠΣ. Συνεπώς δεν υπάρχει με βάση αυτό τον σχεδιασμό η δυνατότητα χρηματοδότησης του μέχρι το 2015 από το ΕΣΠΑ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει, κάτι το οποίο το έχει τονίσει και στην ομιλία του πρόσφατα στη Βέροια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την ένταξη και την κατασκευή του έργου αυτού με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους του Δ΄ ΚΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: