Τετάρτη, Ιουνίου 3

Μήνυμα από το διάστημα προς τους ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.




Ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Frank De Winne καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές που ξεκινούν αύριο 5 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7Ιουνίου 2009. Η εξάμηνη αποστολή του στο διάστημα, δήλωσε ο Βέλγος αστροναύτης, δείχνει "τι μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι όταν όλοι τους εργάζονται από κοινού".

Το πρώτο εκλογικό μήνυμα από έναν Ευρωπαίο κοσμοναύτη στο διάστημα ήταν μια κοινή πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και του ίδιου του κ. De Winne.


"Κανόνισα να ψηφίσω μέσω πληρεξουσίου, ώστε να συμμετάσχω στις προσεχείς ευρωεκλογές. Ελπίζω ότι θα ψηφίσετε και εσείς, όπου κι αν βρίσκεστε και όποιες πολιτικές θέσεις και αν έχετε", δήλωσε ο Frank De Winne μιλώντας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Βέλγος αστροναύτης είναι μέλος του πληρώματος του διαστημόπλοιου Σογιούζ που εκτοξεύθηκε στις 27 Μαΐου από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Ο κ. De Winne θα είναι ο πρώτος αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που θα ηγηθεί του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, από τον Οκτώβριο ως την επιστροφή του στη Γη τον Νοέμβριο.


"Το γεγονός ότι θα είμαι ο πρώτος Ευρωπαίος επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι όταν όλοι τους εργάζονται από κοινού" , τόνισε ο Βέλγος αστροναύτης.


Πρόσθεσε δε ότι οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές διότι "η Ευρώπη βελτιώνει τόσες πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας...από την προστασία του περιβάλλοντος στα δικαιώματα των καταναλωτών, από την ασφάλεια στις μεταφορές στην ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, η Ευρώπη φροντίζει για την ποιότητα ζωής των πολιτών της".


Οι ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου (6 Ιουνίου στην Κύπρο και 7 Ιουνίου στην Ελλάδα). Αποτελούν δε τις μεγαλύτερες διεθνικές εκλογές στην ιστορία καθόσον 375 εκατ. ψηφοφόροι σε 27 κράτη μέλη θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ 9.000 υποψηφίων. 736 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , το μόνο θεσμικό όργανο της Ε.Ε που εκλέγεται με άμεση, καθολική ψηφοφορία.

Δείτε το βίντεο στην εξής διεύθυνση:

http://www.europarl.gr/view/el/press-release/communique/communique-2009/communique-2009-June/communique-2009-June-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: