Δευτέρα, Μαρτίου 14

Συναυλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης / 21-3-2022 ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, ξεκινά τις καλλιτεχνικές της δράσεις με ένα αφιέρωμα, στην Μελοποιημένη ποίηση.

Η Εταιρεία Συγγραφέων θέσπισε την Ημέρα Ποίησης το 1998, επιλέγοντας για τον εορτασμό της την 21η Μαρτίου· πρώτη μέρα μετά την εαρινή ισημερία - αρχή της άνοιξης.

Το 2001, ύστερα από εισήγηση του τότε προέδρου της Εταιρείας Βασίλη Βασιλικού, η UNESCO υιοθέτησε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης».

Κύρια αποστολή του φορέα πολιτισμού είναι η παραγωγή καλλιτεχνικών δράσεων. Έτσι επέλεξε την 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα Ποίησης, να παρουσιάσει μελοποιήσεις έργων Eλλήνων κυρίως ποιητών, με τη συμβολή καταξιωμένων καλλιτεχνών του τόπου μας.

Την ηθοποιό κυρία Μάγδα Πένσου σε απόδοση κειμένων και

τραγουδιών, τον τραγουδιστή κύριο Αλέξανδρο Σολάκογλου, τον κύριο Πέτρο Ρίστα στην κιθάρα, τον κύριο Αντώνη Σαρακατσιάνο στο πιάνο, τον κύριο Μάντη Σαββίδη στο μπουζούκι και τον κύριο Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο ακορντεόν.

Ο τίτλος της συναυλίας : “ Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ;” δανεισμένος από ποίημα του αείμνηστου Νίκο Γάτσου, προσθέτοντας ένα ερωτηματικό που ίσως μας εκφράζει σήμερα ως κοινωνία, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας!

Θα παρουσιαστούν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή, Β, Δημητρίου, Η. Ανδριόπουλου σε ποίηση των Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Ν. Καββαδία, Τ. Λειβαδίτη, Κ. Καρυωτάκη, Μ. Πολυδούρη, Μ. Λουντέμη.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 8.30 το βράδυ.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, εφαρμόζοντας όλους του υγειονομικούς κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: