Δευτέρα, Ιουλίου 29

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας - Καλοκαίρι 2019

 Πιστοί στο ραντεβού μαζί σας  και φέτος , οργανώσαμε  εφτά (7) διαφορετικές ενότητες εκδηλώσεων και φεστιβάλ , όλα  με ελεύθερη είσοδο , ευελπιστώντας να αποτελέσουν νότα δροσιάς στο καλοκαίρι μας. Θερινό Σινεμά , Ρεμπέτικα τραγούδια στις παλιές γειτονιές, Χάλκινα πνευστά στο Ξηρολίβαδο,  Γιαγκίνι και παραδοσιακή μουσική στις ορεινές κοινότητες του Δήμου μας, Μουσική εφηβεία και Hip Hop για τους μικρούς φίλους μας , Veria Jazz Festival και Μικρό Παρίσι των Αθηνών ή η  «Μονμάρτη της  Βέροιας» στην Αγορά , προαναγγέλουν  νύχτες και μέρες  μαγικές , άκρως καλοκαιρινές !


Καλό καλοκαίρι!   - ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη
Γυναικείο Ρεμπέτικο σχήμα  σε περιοδεία στις γειτονιές
30 & 31/7 & 01/08_ελεύθερη είσοδος
«Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη» είναι ένα γυναικείο ρεμπέτικο σχήμα. Αποτελείται από τρεις μουσικούς, που παίζουν παραδοσιακά κρουστά, μπαγλαμά και κιθάρα.
Η δωρική ενορχήστρωση έχει ηχόχρωμα που παραπέμπει στις πρώτες εκτελέσεις του ρεμπέτικου τραγουδιού, η προσέγγιση όμως έχει σύγχρονα στοιχεία και επιρροές από άλλα είδη μουσικής με χιούμορ και σεβασμό.
Δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη κυρίως , αλλά και εκτός, τα τελευταία πέντε χρόνια. Το ρεπερτόριο ξεκινάει από τις αρχές του ρεμπέτικου τραγουδιού μέχρι και τον Τσιτσάνη.

Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη είναι οι:
Μαριάνα Βογιατζή μπαγλαμάς/τραγούδι
Ελένη Νοταρίδου κρουστά/τραγούδι
Λένα Τζαμπάζη κιθάρα/τραγούδι"
Ψ    30/7 Παπάκια
Ψ    31/07 Τενεκετζίδικα
Ψ    01/08 Προμηθέας

Η ΚΕΠΑ στα Ορεινά του Δήμου Βέροιας με τους ΓΙΑΓΚΙΝΙ
09-10-11-12-13/08 _Πέντε συναυλίες με ελεύθερη είσοδο!
Το καλοκαίρι είναι εδώ και προαναγγέλει  γλέντια ,χαρές και πανηγύρια! Φέτος τον Αύγουστο πέντε  συναυλίες  της ΚΕΠΑ – μία ενιαία παραγωγή- είναι αφιερωμένες σε  πέντε  όμορφα ορεινά χωριά του Δήμου μας . Από  09 έως και  13 Αυγούστου πέντε  δημοτικές κοινότητες  θα πλημμυρίσουν από αγαπημένους   ήχους  και  ακούσματα , σε πέντε  εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο  . Μένοντας πιστοί στο πνεύμα που υπηρετούμε , η γιορτή αυτή οργανώνεται από κοινού και σε συνεργασία  με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και εντάσσεται σ΄ έναν προγραμματισμό που αντανακλά τη μουσική και την πολιτισμική  πολυμορφία , μ’ ένα σχήμα που την αντιπροσωπεύει  . Καλή περιοδεία ΓΙΑΓΚΙΝΙ  !
Ο  ορισμός της  λέξης «γιαγκίνι» περιγράφεται ως η πυρκαγιά, η φούντωση, το ερωτικό πάθος. Αυτή η ακριβώς η λέξη μπόρεσε να περιγράψει  το έντονο πάθος και τη φλόγα αυτών των νέων μουσικών που ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να βάλουν φωτιά στα παραδοσιακά γλέντια του τόπου. Από πολύ μικρή ηλικία γαλουχηθήκαν στα παραδοσιακά πανηγύρια, ο καθένας τους σε διαφορετική περιοχή και έτσι ένωσαν τις εμπορίες τους από την Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία και την Ήπειρο ως την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με ένα μαγικό τρόπο που ενώνει και αναδεικνύει την ιδιαίτερη αξία της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας. Έκτοτε με έδρα την Βέροια και την Κατερίνη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας μουσικές παραδόσεις από τον Ελλαδικό χώρο και τα Βαλκάνια κυρίως σε γαμήλια γλέντια, πανηγύρια φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αφορούν την παραδοσιακή μουσική.

ΓΙΑΓΚΙΝΙ  περιοδεία

09/08 , 9.00μ.μ Γεωργιανοί
10/8, 9.00μ.μ  Σφηκιά
11/8 , 9.00μ.μ. Ασώματα
12/08, 9.00 μ.μ   Τρίλοφος
13/08, 9.00μ.μ  Καστανιά

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Γιώργος Σκιπητάρης

Διοργάνωση : ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας ,σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους .

Σας καλούμε σε ένα μοναδικό Ταξίδι στην Παράδοση με τους ΓΙΑΓΚΙΝΙ!


Μουσική εφηβεία
Hip Hop festival αφιερωμένο στη Νεολαία !
6/9 _ είσοδος ελεύθερη_Μπάσκετ Εληάς

12Ος ΠΙΘΗΚΟΣ - winte
Ο 12ος Πίθηκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαρτίου του 1984. Είναι MC, producer, bboy kai graffiti writter τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του 4 δίσκους : 2004-”Ποιος το περίμενε?”, 2007 “Μόνο η Αρχή”, 2010 “100% Style”, 2012 “12″ και πολλές συμμετοχές σε δίσκους και mixtapes διάφορων Mc’s, παραγωγών και Dj’s της Ελλάδας. Συνεργάτες και πάνω απ’όλα φίλοι του όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Aλέξανδρος Δρακόπουλος “DopeBeatStudios” και η Πελίνα. Δίπλα του πάντα είναι o Dj Waif και ο τρομπετίστας Captain P, τα crew του BLACKOUT(Bboys), Yakuza(Graffiti) και ο Popper Mr.Wane που συμμετέχουν σε διάφορα shows με χορογραφίες και διάφορα διακοσμητικά banners αντίστοιχα.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΗΑ _ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

η Μονμάρτη της Βέροιας!
Φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών»
13-14-15 Σεπτέμβρη _ Αγορά
Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes”, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις συνθέτουν το φεστιβάλ « Μικρό Παρίσι των Αθηνών»…

Το πολυ-φεστιβάλ που  έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στην  Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια και που συνδιοργανώνουν το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα  φέτος , επισκέπτεται την  πόλη  μας με τη «Μονμάρτη».

Η Μονμάρτη της Βέροιας

Το εμπορικό κέντρο της πόλης , μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο γιορτινά φώτα, πλημμυρισμένο από όμορφες μελωδίες, πλανόδιους καλλιτέχνες και   διαδραστικά παιχνίδια, κα καλεί  μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία της Μονμάρτης.
Ανοιχτές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κοσμούν την εορταστικά στολισμένη αγορά  και οι ζωγράφοι του δρόμου φτιάχνουν τα  πορτρέτα των περαστικών, αποτυπώνοντας όμορφες στιγμές του αστικού τοπίου. Τα παραδοσιακά γαλλικά βαλσάκια αναμειγνύονται με άλλες  μελωδίες , ενώ διαδραστικά και άλλα παιχνίδια- εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες!
Η ΚΕΠΑ παραμένοντας πιστή στο όραμά της, ενισχύει με τις πολιτιστικές της  δράσεις την ευρύτερη του εμπορικού κέντρου.

ΑΓΟΡΑ _ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


VERIA JAZZ FESTIVAL
Χρηστίνα Συριοπούλου Sextet -  ‘Core Consciousness’
13 Σεπτέμβρη _ Αγορά _ είσοδος ελεύθερη
    Η μουσικός Χρηστίνα Συριοπούλου θα παρουσιάσει την πρώτη προσωπική δουλειά της μαζί με καταξιωμένους μουσικούς της τζαζ σκηνής.
    Με ένα ευρύ φάσμα επιρροών από τον ιμπρεσσιονισμό, τζαζ και σόουλ συνθέτει ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό ακουστικών εμπειριών, που αποτυπώνεται στο ρυθμό,  τις κινηματογραφικές μελωδίες και τον ηλεκτρονικό ήχο. Στο πρότζεκτ ‘Core Consciousness’ στίχοι και μουσική έχουν ως υλικό καταγραφές ονείρων και αποτυπώνουν τη ζωντανή κατάσταση του να βρίσκεται κανείς παραδομένος στο ‘εδω και τώρα’ σωματικά και πνευματικά.
    Η Χρηστίνα Συριοπούλου έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Νάξο κ.α) και του εξωτερικού (Άμστερνταμ, Χάγη, Μονπελιέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: