Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Eurovision 2016 : Αλλαγή στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων

Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision ανακοίνωσαν μια αλλαγή στον τρόπο που θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα, προκειμένου να εντείνουν την αγωνία για τον νικητή έως το τέλος του διαγωνισμού.

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα γίνεται πλέον σε τρία στάδια.

Η αλλαγή, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ από τότε που εισήχθη το σύστημα των 12 βαθμών πριν από περισσότερα από 40 χρόνια»,
θα ισχύσει από τον διαγωνισμό Eurovision 2016, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER).

Η Λορίν (Σουηδή υποψήφια) είχε σιγουρέψει τη νίκη της 20 λεπτά πριν από το τέλος της αναμετάδοσης.
Έως τώρα, η «παρέλαση» των βαθμών που έδινε κάθε χώρα είχε ως αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να διακρίνει τον νικητή προτού ακόμη ανακοινωθούν όλα τα αποτελέσματα.

«Η Eurovision είναι ένα πρόγραμμα παγκόσμιας εμβέλειας και απαιτείται να έχει ένα συνταρακτικό τέλος. Στο Μπακού, το 2012,  η Λορίν (Σουηδή υποψήφια) είχε σιγουρέψει τη νίκη της 20 λεπτά πριν από το τέλος της αναμετάδοσης και αυτό δεν είναι καλό τηλεοπτικά» εξήγησε ο επικεφαλής της εκτέλεσης παραγωγής, Μάρτιν Έστερνταλ.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα χωρίζεται εφεξής σε τρία στάδια.
Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 43 χωρών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς, από έναν ως δέκα, που δίνουν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών.
Στη συνέχεια, αυτές οι κριτικές επιτροπές θα δίνουν τους 12 βαθμούς τους.

Τέλος, στο τρίτο στάδιο, η Eurovision θα προσθέτει τους βαθμούς που συλλέγονται από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τους περισσότερους.

Οι τηλεθεατές της κάθε χώρας δίνουν έναν έως δώδεκα βαθμούς, κάτι που προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στην ψηφοφορία των μικρών χωρών και μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Η ψηφοφορία των τηλεθεατών δεν θα ανακοινώνεται στην τηλεόραση, αλλά θα μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το διαδίκτυο, στο τέλος του διαγωνισμού.

 Eurovision 2016: Στον πρώτο ημιτελικό η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: