Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2015

Δημιουργούμε Συν - εργατικά
         Το Mουσικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου 2015 σε μια συνεργασία δεκατριών ελληνικών σχολείων.
        Στο πλαίσιο του εθνικού έργου  eTwinning, "Μια Θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας Ραδιόφωνο European School Radio", δώδεκα δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια από όλη την Ελλάδα μαζί με το ελληνικό δημοτικό σχολείο του Βούπερταλ παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009 μέσα από ένα ραδιοφωνικό θεατρικό έργο με τίτλο "Ραδιοφωνικές Πτήσεις στο Χρόνο".       
   
       Το έργο eTwinning τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Ραδιοφώνου 2015.

        Ιδρυτές του έργου είναι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σκουμποπούλου Χαρίκλεια και το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη δασκάλα την κα Ευτυχία Τούλιου.

Συμμετέχοντα σχολεία και εκπαιδευτικοί στο έργο είναι:
Ελληνικό Σχολείο Βούπερταλ, Ειρήνη Αμαραντίδου
Δ.Σ. Ταγαράδων, Εύη Ροδά
Δ.Σ. Τσοτυλίου Κοζάνης, Τάσος Ροβυθάκης
1ο Δ.Σ. Νέας Αλικαρνασσού, Μαρία Μελεσσανάκη
2ο Δ.Σ. Πάτρας, Ξένια Πελεκούδα
8ο Δ.Σ. Πύργου, Σοφία Κουζούλη
10ο Δ.Σ. Ηλιούπολης, Ναταλία Τζίτζη
Ράλλεια Π.Π.Δ.Σ., Ξανθή Καρανταϊρη
Π.Π. Γυμνάσιο Πατρών, Νίκος Μπακόπουλος
ΓΕΛ Διαπολιτισμικό Ευόσμου, Χρύσα Νένου-Αφροδίτη Μητσοπούλου
2ο ΓΕΛ Νίκαιας, Μαρία Γλύμπη- Βιβή Λειβαδίτη

         Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους οι μαθητές/τριες της β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου που συμμετέχουν στη δράση - στο πλαίσιο του μαθήματος του θεάτρου - δημιούργησαν ένα δεκαπεντάλεπτο ραδιοφωνικό θεατρικό σκετς, για να παρουσιάσουν τα πρώτα βήματα της Ελληνικής Κρατικής Ραδιοφωνίας κατά την περίοδο της δικτατορίας του Ι. Μεταξά (1936 – 1941), εκφράστηκαν καλλιτεχνικά «ντύνοντας» τον ήρωα του θεατρικού, ασχολήθηκαν με τη μουσική επιμέλεια του έργου και επικοινώνησαν με τους συμμαθητές/τριές τους από τα συμμετέχοντα σχολεία.        
         Σημαντική ήταν η συμβολή της κας Φωτεινής Χαμιδιελή στη δημιουργία του σκίτσου του ήρωα της ιστορίας, καθώς και των καθηγητών μουσικής του σχολείου, Βασίλη Βαλαβάνη, ο οποίος συνέθεσε τη μουσική για το τραγούδι «Κύματα Ραδιοφωνικά» του θεατρικού έργου και Σάκη Δερμιτζάκη, ο οποίος συνόδευσε στο πιάνο μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου και γ΄ γυμνασίου οι οποίοι ερμήνευσαν το τραγούδι.
        Το ραδιοφωνικό θεατρικό έργο "Ραδιοφωνικές Πτήσεις στο Χρόνο" θα ακουστεί από το Μαθητικό Ραδιόφωνο (εδώ)  την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 17:00. Συντονιστείτε!
Πατήστε εδώ http://eftychiast.edu.glogster.com/worldradioday2015/ για να δείτε τη διαδραστική αφίσα και να ακούσετε το σποτ προώθησης της εκπομπής κάνοντας κλικ πάνω στη διαδραστική αφίσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: