Τρίτη, Μαρτίου 13

Με την Ελευθερία Ελευθερίου και το «Aphrodisiac» στην Eurovision 2012


Ο εθνικός τελικός για την ανάδειξη του ελληνικού τραγουδιού στην Eurovision 2012 ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με μεγάλη νικήτρια της βραδιάς την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι «Aphrodisiac».

Κατά την αποψινή δίωρη τηλεοπτική μετάδοση τέσσερα τραγούδια διεκδίκησαν το χρίσμα της εκπροσώπησης της χώρας μας στο Μπακού, με την τελική ετυμηγορία να τάσσεται υπέρ του «Aphrodisiac», με ερμηνεύτρια τη νεαρή Ελευθερία Ελευθερίου. Τη μουσική του τραγουδιού έχει συνθέσει ο Δημήτρης Στάσσος, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.
Οι συμμετοχές που διαγωνίστηκαν στον αποψινό τελικό είναι οι εξής (σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους):

1. «Baby I’m Yours» - Dora (Ηλίας Πανταζόπουλος/Franc, Νεκτάριος Τυράκης)

2. «Killer Bee» – Cassiopeia (Χρήστος Δάντης, Λεωνίδας Χατζάρας)

3. «No Parking» – Velvet Fire (George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας)

4. «Aphrodisiac» – Ελευθερία Ελευθερίου (Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenstrom/Dajana Loof).

Το φαντασμαγορικό τηλεοπτικό show φιλοξενήθηκε στο -κατάμεστο από κόσμο- εμπορικό κέντρο River West Athens και παρουσιαστές του ήταν οι δημοσιογράφοι Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης. Η πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους: Μαρίνα Λαχανά, Ανδρέα Πυλαρινό, Μιχάλη Τσαουσόπουλο, Τάσο Τρύφωνος και Φωτεινή Γιαννουλάτου.

Προσκεκλημένες της αποψινής βραδιάς ήταν τρεις εκπρόσωποι χωρών στην Eurovision 2012, οι οποίες παρουσίασαν τις συμμετοχές τους: η Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, η Sofi Marinova από τη Βουλγαρία (ειδική προσκεκλημένη του OGAE Greece) και η Anggun από τη Γαλλία. Ειδική εμφάνιση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ενώ η λίστα των guest stars ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Χρήστο Π. Επιπλέον, τις ευχές τους μέσω ειδικών video έστειλαν στους Έλληνες υποψήφιους και οι φετινοί εκπρόσωποι της Ιταλίας, της Ουκρανίας και της Σερβίας.

Η ψηφοφορία εξελίχθηκε ομαλά, με τα ποσοστά του televoting και των βαθμών της κριτικής επιτροπής να επηρεάζουν ισόποσα το τελικό αποτέλεσμα, με μερίδιο 50% έκαστος.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς υπήρξε -όπως είναι φυσικό- αυτή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με το «Aphrodisiac» να επικρατεί των συνυποψήφιων συμμετοχών και να λαμβάνει το «εισιτήριο» για το Μπακού. Ακολούθησε η δεύτερη εμφάνιση επί σκηνής της νικητήριας συμμετοχής, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες διοργανώσεις.

Ο OGAE Greece έδωσε σύσσωμα δυναμικό παρών στον αποψινό τελικό, αφού πολλά ήταν τα μέλη μας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, προκειμένου να στηρίξουν τα υποψήφια τραγούδια, αλλά και την ίδια τη διοργάνωση, στο σύνολό της. Η αντιπροσωπεία του Σωματείου συνεχάρη την ομάδα του νικητήριου τραγουδιού, μεταφέροντας τις ευχές όλων μας για μια επιτυχημένη εμφάνιση στη σκηνή του φετινού διαγωνισμού.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαϊου στο Αζερμπαϊτζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: