Κυριακή, Μαΐου 9

Επέλεξα την διαμαρτυρία.Την Δευτέρα 10-5-2010 θα κάνω κατάληψη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας.

Την Δευτέρα 10-5-2010 θα κάνω κατάληψη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας.
 
Ψωμί.......... ποιος νοιάζεται πλέον για παιδεία ελευθερία;

Η γενιά του πολυτεχνείου αγωνίστηκε για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία”
Σήμερα μας έφτασαν οι πολιτικοί με την πολιτική τους να αγωνιστούμε μόνο για ψωμί.
Την παιδεία και την ελευθερία την έχουμε χάσει εδώ και καιρό και είναι μια άλλη συζήτηση για όσους διαφωνούνε και έχουν την αίσθηση ελευθερίας και δημοκρατίας.
Μας έφτασαν στο σημείο να αγωνιστούμε για τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσει ένας άνθρωπος. Το ψωμί.
Εδώ και πάρα πολύ καιρό είμαι άνεργος, μη επιδοτούμενος, γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ πάνω από 12 μήνες, όπως βέβαια χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποι μου. Η κατοικία μου είναι ένα κλειστό γκαράζ στην κυριολεξία 2Χ3.
Χωρισμένος με 2 παιδιά ανίκανος να ζήσω τον εαυτό μου πόσο μάλλον να καταβάλω την διατροφή που είμαι υποχρεωμένος από την συνείδηση μου απέναντι στα παιδιά μου και όχι γιατί μου το επέβαλε η πολιτεία μέσα από μια δικαστική απόφαση.
Όμως για εμένα δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό καμία δυνατότητα να με βοηθήσει η πολιτεία σε τελείως απαραίτητα στην επιβίωση μου μιας και δεν πληρώ ποτέ τις προϋποθέσεις που βάζει η πολιτεία για να πάρω τα ψίχουλα που πετά σε άλλους χιλιάδες συνανθρώπους μου είτε παίρνουν επίδομα ανεργίας είτε επίδομα πρόνοιας.
Πέρσι ζήτησα εργασία από τον Δήμο Βέροιας στο τεχνικό τμήμα του Δήμου, μιας και η τεχνικές μου γνώσεις πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. Πήγα στον αντιδήμαρχο τεχνικών του Δήμου Βέροιας Δημήτρη Δάσκαλο και ζήτησα δουλειά. Την δουλειά που ξέρω.... την δουλειά που έκανα χρόνια......την δουλειά που επί πολλά χρόνια πρόσφερα στο Δήμο Βέροιας μέσω της Δημοτικής επιχείρισης “Ηφαιστος” όπου εργάστηκα ως τεχνίτης σε έργα που έγιναν στην παλαιά πόλη της Βέροιας (Κυριώτισσα), πεζοδρόμηση των οδών προφήτου Ηλία και Ιπποκράτους στην Εβραϊκή συναγωγή (Μπαρμπούτα ) και άλλα έργα τα οποία κατασκεύασε ο Δήμος μέσω της Δημοτικής επιχείρισης όπου εργάστηκα επί χρόνια (τολμώ να πω ως αρχιμάστορας) μιας και οι Πρόεδροι που διετέλεσαν την θητεία τους μπορούν να βεβαιώσουν αυτό και εκτίμησαν τις τεχνικές γνώσεις μου, ώστε να γίνει κάτι τέτοιο. Μέσα από αυτή την επαγγελματική διαδρομή την δική μου αλλά και την επαγγελματική διαδρομή του αντιδημάρχου (εργαζόταν ως μηχανικός του δήμου) γνωριζόμαστε προσωπικά και μάλιστα στην συνάντηση μας πέρσι για να ζητήσω δουλειά μου είπε ότι θα ήθελε να με εντάξει σε ένα πρόγραμμα 36 μηνών που θα έπαιρνε ο Δήμος ώστε να εργαστώ στον Δήμο ως τεχνίτης μιας και γνώριζε και γνωρίζει ότι οι τεχνικές μου γνώσεις και οι δυνατότητες μου ήταν και είναι πολλές.
Όμως παράλληλα στο χρόνο που μεσολάβησε από τότε, συμμετείχα και σε διάφορες πολιτικές δραστηριότητες και διαμαρτυρίες σε αδικίες που γίνονται σε βάρος του περιβάλλοντος και σε βάρος των πατέρων και των παιδιών τους στην χώρα μας αλλά και στον Δήμο μας. Αυτές οι δραστηριότητες με έφεραν αντιμέτωπο ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες με την Δήμαρχο Βέροιας.
Ως εκ τουτου θεωρώ ότι η μη πρόσληψη μου στο Δήμο να εργαστώ ως εποχιακός εδώ και πλέον του ενός χρόνου που ζήτησα εργασία είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίθεσης και της δράσης μου με τον Δήμο Βέροιας και όχι γιατί δεν πληρώ τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές γνώσεις για να προσφέρω έργο στον Δήμο.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η πολιτική που ασκεί σήμερα ο Δήμος Βέροιας στα τεχνικά έργα που κατασκευάζει. Αυτή η πολιτική δεν είναι άλλη από το να δίνει τα τεχνικά έργα κατασκευής του Δήμου σε εργολάβους παίρνοντας ανασφάλιστους εργάτες ή εργάτες που δεν έχουν σχέση με τον Δήμο Βέροιας με αποτέλεσμα να μπαίνουν στις τσέπες αυτών των εργολάβων εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ σε συμπολίτες συνδημότες μας. Να καλούμαστε όλοι οι δημότες μετά να πληρώσουμε για αυτά τα τεχνικά έργα χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα έργα δημότες μας.
Θα έπρεπε και πρέπει ο Δήμος Βέροιας όπως και όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας μέσα από αυτά τα τεχνικά έργα να ασκεί και μια κοινωνική πολιτική δίνοντας δουλειά στους δημότες που έχουν ανάγκη από εργασία αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν μεγάλο κέρδος στους εργολάβους οπότε δεν τους προσλαμβάνουν στην ελεύθερη αγορά.
Αυτό γινόταν παλαιά δίνοντας δουλειά σε ανθρώπους που έφταναν σε ηλικία συνταξιοδότησης δίνοντας τους δουλειά αλλά και τα απαραίτητα ένσημα ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν της προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση μιας και ήταν και είναι αδύνατο να βρουν εργασία στην ελεύθερη αγορά.
Όλα αυτά έγιναν αέρας στο βωμό του κέρδους εδώ και καιρό και πλέον πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν εργασία λόγω της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα όπου έχει καταρρεύσει η οικοδομική δραστηριότητα αλλά και λόγω αυτής της πολιτικής που ανέφερα παραπάνω οδηγώντας πολλούς ανθρώπους σε απόγνωση.
Σε απόγνωση βρίσκομαι και εγώ σήμερα. Η μόνες επιλογές που έχω είναι οι εξής.
Να κλέψω.... να γίνω επαίτης ....... ή να διαμαρτυρηθώ για όλα τα παραπάνω.
Επέλεξα την διαμαρτυρία.
Την Δευτέρα 10-5-2010 θα κάνω κατάληψη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας.
Διαμαρτύρομαι για την πολιτική που ασκεί ο Δήμος στους δημότες του.
Διαμαρτύρομαι γιατί η πολιτεία δεν κάνει απολύτως τίποτα για να δώσει την δυνατότητα να ζήσω.
Διαμαρτύρομαι γιατί ο Δήμος δεν μου δίνει δουλειά λόγω της αντίθεσης μου και των θέσεων μου πάνω στα οικολογικά-περιβαλλοντολογικά και οικογενειακά ζητήματα.
Δηλώνω μέσω της διαμαρτυρίας μου αυτής στο γραφείο της Δημάρχου ότι είμαι παρών και εγώ ...... ότι έχω δικαίωμα και προϋποθέσεις να ζήσω στην πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και ζω.....
Γνωρίζω ότι είναι παράνομο να γίνετε κατάληψη το γραφείο ενός Δημάρχου. Γνωρίζω ότι είναι παράνομο να επαιτείς. Γνωρίζω επίσης και ότι είναι παράνομο και ηθικά κατάπτυστο να κλέβεις.
Γνωρίζω ότι είναι πολλοί συμπολίτες μου είναι σε απόγνωση χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα στα απολύτως απαραίτητα.
Θέλω το ψωμί που θα πάρω να το αγοράσω με τα λεφτά από την δουλειά μου και όχι να μου το χαρίσει ή να μου το δώσει κάποιος μιας και είμαι ικανός για εργασία όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας.
Ζητώ τα αυτονόητα στην χώρα της μίζας, της ρεμούλας, της ανοησίας και της άγνοιας.
Επιτέλους θα κάνουν κάτι...........
Ή ψωμί.......ή φυλακή.......
Παράνομος θα είμαι όπως και να έχει από τις επιλογές που μου άφησαν οι μαϊμού πολιτικάντηδες με την μαϊμού πολιτική τους, τις μαϊμού κοινωνικές ευαισθησίες τους, και τα μαϊμού φιλάνθρωπα συναισθήματα τους. Δυστυχώς δεν είμαι μοναδικός και η εξαίρεση όπως ισχυρίζονται για τον χώρο τους και τους όμοιους τους οι διάφοροι κατά τόπους δυνάστες και αρχιτρομοκράτες..
Κάποτε πηγαίναν τους υπηκόους διακοπές σε ξερονήσια.
Τους πολίτες σήμερα που τους πάνε;
Εσείς που διοικείτε αυτό τον τόπο διώξτε την φτώχεια και όχι τους φτωχούς.
Κανείς στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν κατάφερε να διώξει τους φτωχούς.....όσοι το προσπάθησαν κατέληξαν σε γκιλοτίνες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: