Τρίτη, Ιουλίου 24

Χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Χαλκιδική, την Ημαθία, το Κιλκίς και την Πιερία.



Χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Χαλκιδική, την Ημαθία, το Κιλκίς και την Πιερία.

Η διακοπή οφείλεται σε προβλήματα που υπάρχουν στις διασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος με τη Βουλγαρία, που έχουν ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας γραμμές στη Βόρεια Ελλάδα.


Βλάβη παρουσιάστηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Λητή Θεσσαλονίκης, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Μακεδονίας-Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιο Μιζαμίδη, δεν επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση. .

Στην Βέροια η θερμοκρασία εφτασε στους 45 βαθμούς
Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης Δήμητρης Σιούφας δηλώνει πως “έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να αντέξει το δίκτυο της ΔΕΗ και τις επόμενες ημέρες”.


Η χώρα μας διέρχεται για μια ακόμα φορά πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες και το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ δοκιμάζεται τόνισε ο υπουργός μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ώρες 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι, να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση ενέργειας και κυρίως να μην χρησιμοποιούνται συγχρόνως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμα ότι “το δεύτερο κύμα παρατεταμένου καύσωνα με τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες είχε ως αποτέλεσμα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας να υπερβεί κάθε προηγούμενο.

Χθες, η αιχμή του φορτίου ανήλθε σε 10.610 MW, ενώ επί 15 συνεχείς ώρες διαχειριστήκαμε φορτία πολύ υψηλότερα από 9.000 MW.

Μέχρι σήμερα, συμπληρώσαμε, μέσα στο 2007, 200 ώρες με ζήτηση άνω των 9.000 MW και 100 ώρες άνω των 9.500 MW.

Σημειώνω ότι το 2003 η ζήτηση υπερέβη τα 9.000 MW μόλις για μια ώρα και το 2004 μόλις για 7 ώρες”.


Οι βλάβες έθεσαν συνολικά εκτός λειτουργίας δύο μονάδες, στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, τις οποίες έχουν εντοπίσει τα συνεργεία της επιχείρησης και προσπαθούν να τις επιδιορθώσουν.

Οπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιος Μιζαμίδης, γίνονται ελεγχόμενες απορρίψεις φορτίων για την αποφυγή μπλακ-άουτ.
Συγκεκριμένα γίνονται απορρίψεις φορτίων, συνολικής ισχύος περίπου 300 ΜW, σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος σε αρδευτικούς και ημιαστικούς καταναλωτές.
Προειδοποιεί η ΔΕΗ για διακοπές
Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, αναφέρει ότι προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργεί η πρωτοφανής αύξηση της κατανάλωσης, έχουν τεθεί σε λειτουργία οι Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί, παρά το γεγονός ότι ήδη τα αποθέματα υδατικών πόρων βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα λόγω της επί μακρόν παρατεταμένης ανομβρίας.Ακόμη τονίζει ότι “οι έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της κατανάλωσης, επιβάλλουν στη ΔΕΗ να παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των φορτίων και, μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τον ΔΕΣΜΗΕ, εάν χρειασθεί, να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την πλήρη ευστάθεια του συστήματος με την μικρότερη κατά το δυνατόν όχληση των καταναλωτών”.