Τετάρτη, Νοεμβρίου 17

Προετοιμασία χιονοδρομικού κέντρου ΣΕΛΙΟΥ για το 2010

Προετοιμασία χιονοδρομικού κέντρου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και προετοιμασίας των αναβατήρων και λοιπών μηχανημάτων του Χιονοδρομικού κέντρου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία έλεγχοι των αναβατήρων από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς. Τα συρματόσχοινα ελέγχθηκαν  και βρέθηκαν απολύτως κατάλληλα για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, στη συνέχεια λιπάνθηκαν και ήδη ξεκίνησε το κρέμασμα των πιάτων στο Αρσού Μπασί.
Οι συρόμενοι αναβατήρες ΗΡΑΚΛΗΣ – ΔΙΑΣ – ΑΡΗΣ έχοντας συμπληρώσει ήδη 10 έτη λειτουργίας υποβλήθηκαν σε εκτενείς ποιοτικούς ελέγχους (μαγνητοσκοπήσεις συγκολλήσεων, έλεγχος με υπέρηχο, αποσυναρμολογήσεις κλεμών πιάτων κλπ) από τους οποίους διαπιστώθηκε η άριστη κατάσταση τους.



Αλλά και τα διαστρωτικά και αποχιονιστικά μηχανήματα συντηρήθηκαν και προετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμα για τα πρώτα χιόνια. Οι κινητήρες ‘’ζεσταίνονται’’ καθημερινά, οι ερπύστριες κουμπώνονται, τα μαχαίρια τοποθετούνται για να αντιμετωπίσουν τα πολυπόθητα χιόνια.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε φέτος στον καθαρισμό των πιστών, στη συντήρηση των χιονοπαγίδων  και στη βελτίωση της σήμανσης. Γίνεται προσπάθεια απομάκρυνσης πετρών από πολλά σημεία των πιστών που μας ταλαιπωρούν κάθε χρόνο, θα ρίξουμε άχυρο και θα ενισχύσουμε τις χιονοπαγίδες που μαζεύουν χιόνι με τους ανέμους.
Επίσης βελτιώνουμε την γενικότερη αισθητική εικόνα των εγκαταστάσεων (καθαρισμός χώρου τροχόσπιτων, κατασκευή νέου ξύλινου φράχτη στο μικρό πάρκιγκ, βαψίματα κλπ).
Συνεχίζουμε, αυξάνοντας τους ρυθμούς των εργασιών μας, ώστε να είμαστε σε όλα έτοιμοι για την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ταυτόχρονα είμαστε στη διάθεση των φίλων του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου για οποιαδήποτε επισήμανση, σχόλιο, παρατήρηση, πρόταση για βελτίωση.

Καλό χειμώνα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: