Κυριακή, Αυγούστου 11

Ερχεται το πέμπτο «Μουσικό Περίπτερο» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

ΒΕΡΟΙΑ - ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024

Μετά το θερινό σινεμά έρχεται το πέμπτο «Μουσικό

Περίπτερο» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Η σινεφίλ θεματική ενότητα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, «ΚΕΠΑ σαν
ΣΤΑΡ του θερινού σινεμά», ολοκληρώθηκε μετά από 7 βραδιές
ελευθέρας και 7 βραβευμένες ταινίες, στην ταράτσα του ΣΤΑΡ, με
αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων της έβδομης τέχνης.
Το πολιτιστικό καλοκαίρι όμως, δεν σταματάει εδώ…
Ακολουθεί το Μουσικό Περίπτερο, από 21 Αυγούστου έως και 11
Σεπτεμβρίου, η κινητή σκηνή της ΚΕΠΑ που φιλοξενεί και φέτος,
για πέμπτη χρονιά, μικρά μουσικά σχήματα και σταθμεύει στους
πεζόδρομους και στα στέκια της πόλης, με σκοπό να προσφέρει τη χαρά της μουσικής και να προβάλει, να συστήσει στο κοινό, νέα μουσικά ταλέντα .
 

Παρασκευή, Ιουνίου 21

Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

Σήμερα (21 Ιουνίου 2024) και ώρα 12.00 περίπου, στο 277ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 25χρονη αλλοδαπή συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός και στη συνέχεια τρίτο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός προσέκρουσε στα δύο προαναφερόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονης αλλοδαπής που επέβαινε στο πρώτο όχημα. 

Επίσης, τραυματίστηκαν 2 αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 24 ετών που επέβαιναν στο πρώτο όχημα, καθώς και ο 73χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος. 

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας. 

 

 

Τρίτη, Ιουνίου 18

Βέροια, Γιορτές Πόλης ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ 2024

Μια μεγάλη μουσική γιορτή με 12 συναυλίες, ελευθέρας εισόδου,από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου

 Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, από τις 18 έως και 21 Ιουνίου, διοργανώνει και φέτος την 16η «Εύηχη Πόλη 2024», με 12 συναυλίες, 210 καλλιτέχνες και εκθέσεις φωτογραφίας, σε πλατείες και γειτονιές της σύγχρονης και παλιάς πόλης, καθώς και εργαστήρια-εκπαιδευτικά σεμινάρια περί Τέχνης, από την Λυρική Σκηνή και το ΔΗΠΕΘΕ.

Μουσικές λαϊκές,  poprock,  jazz, και κλασική καθώς και παραδοσιακοί ήχοι της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Πόντου, αγκαλιάζονται και «μπερδεύονται» γλυκά, σε ένα πυκνό τετραήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων που ενώνουν τους ανθρώπους και καλωσορίζουν το καλοκαίρι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου!

Κυριακή, Μαΐου 12

Eurovision 2024: Τι θέση θα έπαιρνε η Ελλάδα αν ψήφιζε μόνο το κοινό;


Eurovision 2024: Τι θέση θα έπαιρνε η Ελλάδα αν ψήφιζε μόνο το κοινό;


Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα του televoting.

Ο 68ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision έριξε αυλαία πριν από λίγα λεπτά το βράδυ του Σαββάτου (11/5), αναδεικνύοντας μεγάλη νικήτρια την Ελβετία. Το 24 ετών Nemo, το πρώτο non-binary άτομο που κερδίζει το τρόπαιο της διοργάνωσης, κατάφερε να συγκεντρώσει 591 βαθμούς και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Νωρίτερα είχε σαρώσει στις εθνικές επιτροπές, οι οποίες αντάμειψαν το ελβετικό τραγούδι με 365 πόντους και ένα σερί από 12άρια που έπεσαν «βροχή».

Η Ελλάδα κατετάγη στην 11η θέση με συνολικά 126 βαθμούς, 41 από τους οποίους δόθηκαν από τις κριτικές επιτροπές και 85 από το κοινό στο televoting.