Πέμπτη, Οκτωβρίου 28

Γιάννης Ν. Κυριαζής - Καθώς το τρένο περνά…

Γιάννης Ν. Κυριαζής  - Οδοντίατρος
υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- Μάρκος ΜΠΟΛΑΡΗΣ- Δημήτρης ΜΟΥΡΝΟΣ

Καθώς το τρένο περνά…

Σε ένα ομιχλώδες τοπίο μεταμορφώσεων ζούμε όλοι οι πολίτες τους τελευταίους μήνες, μερικοί από εμάς μάλιστα με αδιαφορία και δικαιολογημένη καχυποψία, κορύφωση του οποίου φαίνεται να είναι το ξέφωτο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κάποιοι δυσκολεύονται να πιστέψουν τα όσα βιώνουν, σε ένα κάδρο δραματικής κρίσης αμφιβάλλουν ακόμη και για το αν προφτάσαμε ως χώρα να βρεθούμε μέσα στο τρένο των εξελίξεων που οδηγεί στην επόμενη ημέρα ή αν χάσαμε κάθε ελπίδα, και μας εγκατέλειψαν οι ταγοί στις έρημες τροχιές της κατάθλιψης.

Είναι ολοφάνερο, ας μην αμφιβάλλει κανείς με όποια ιδεολογική παράταξη κι αν συντάσσεται, πως το κράτος προσπαθεί να αυτοπεριοριστεί  και η γραφειοκρατία να πολεμηθεί μετωπικά ως  ισόβιος εχθρός. 

Πραγματικά κάτι σημαντικό συντελείται, , η Ελλάδα ανασυστήνεται, δρομολογήθηκαν σταυροδρόμια που από ατολμία αναβάλλαμε δεκαετίες τώρα να τρέξουμε.

Φίλες και φίλοι,



με μοχλό το σχέδιο “Καλλικράτης” δημιουργείται μια νέα κυβερνητική πρόταση για τη χώρα μας, μια μικροκρατιδιακή αρχή που εμπιστεύεται τις τοπικές κοινωνίες, εισάγεται στην πράξη η ιδέα του Εμείς Αποφασίζουμε για τον Τόπο Μας.

Η κάθε Περιφέρεια αποκτά πόρους, προσωπικότητα, ισχύ, δυνατότητα εφαρμοσμένων πολιτικών. 
Τα Νοσοκομεία περνούν στην δική μας πρωτόβουλη αποφασιστικότητα, το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων εμείς θα το επιλαμβανόμαστε, τα σχολεία και η συντήρησή τους, οι σχέσεις μας (εμπορικές πολιτιστικές εκπαιδευτικές κ.α.) με ευρωπαϊκές περιοχές που μας ενδιαφέρουν ανατίθενται ξεκάθαρα στην έμπνευσή μας για το εύρος που θέλουμε να αναπτύξουμε. 
Η επιχειρηματικότητα κι οι ίσες ευκαιρίες θα ενδυναμώνονται με συγκεκριμένα κριτήρια από τους αιρετούς συμβούλους των οποίων η γεωγραφία καταγωγής θα συμπίπτει με τη δραστηριοποίηση τους.

Ο κάθε Δήμος γίνεται ο μητροπολιτικός σταθμός γύρω από τον οποίο εκκινούν και καταλήγουν τα προβλήματα και οι λύσεις τους. Δεν ιδρύονται νέες μεγαλουπόλεις, δεν αναζητείται το αχανές αλλά αντίθετα η έγκαιρη πρόσβαση στης κάθε γειτονιάς τα ζητήματα.

Το παγκόσμιο χωριό άλλαξε, η Ελλάδα προσαρμόζεται, η Ημαθία βρίσκεται στον πυρήνα των εξελίξεων. Δεν αδρανούμε, συμμετέχουμε ενεργά, αποφασίζουμε χωρίς δισταγμούς, δυναμικά βγαίνουμε μπροστά στηρίζοντας τον αυτοδιοικητικό εκσυγχρονισμό. 
Προσωπικά δεν διστάζω να εκτεθώ, έχω την αγνή φιλοδοξία να είμαι μεταξύ των εκλεγμένων της 7ης Νοεμβρίου που θα τους ανατεθεί η ευθύνη πραγμάτωσης. 

Ξεκάθαρα άλλωστε προτιμώ από των μηχανοδηγών τις στρατηγείες, των εργατών το έργο και με το Μάρκο Μπόλαρη , αυριανό Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μπορούμε να φέρουμε περήφανα τον τόπο μας σε αναπτυξιακές τροχιές.                



Δεν υπάρχουν σχόλια: