Κυριακή, Ιουλίου 20

Κάθε καλοκαίρι - το ίδιο ΕΓΚΛΗΜΑ - από τους ΙΔΙΟΥΣ






Αποκρουστική ήταν και εφέτος η εικόνα που αντίκρισαν οι πολίτες στα νερά της Τάφρου 66, στην γέφυρα του Πολυπλατάνου, στον Δήμο Ειρηνούπολης.



Εκατομμύρια τα νεκρά ψάρια και άλλα τόσα που εναγωνίως έψαχναν καθαρό νερό για να αναπνεύσουν. Τα νερά ήταν κατάμαυρα, και η δυσοσμία εντονότατη.



Πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νεκρών ψαριών, παρασύρθηκε από το ρεύμα του ποταμού, μέχρι να φτάσει στον Αλιάκμονα και από εκεί στον Θερμαϊκό κόλπο.



Από αυτό το νερό, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι αγρότες ποτίζουν καλλιέργειες, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.



Από αυτό το νερό, πίνουν και κοπάδια αιγοπροβάτων της περιοχής και όχι λίγα από αυτά, καταλήγουν νεκρά μέσα στο νερό.



Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η επετειακή κατάσταση, είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής που αφορά την διαχείριση των νερών, την προστασία περιβάλλοντος, την δημόσια υγεία και την πολιτική και Διοικητική εξουσία των Νομών Πέλλας και Ημαθίας.



Είναι το αποτέλεσμα της παράνομης λειτουργίας εργοστασίων μεταποίησης του ροδάκινου ( εργοστάσια κομπόστας), που μη έχοντας να φοβηθούν κανέναν, ρίχνουν τα ανεπεξέργαστα απόβλητά τους στο ποτάμι.
Η κατάσταση της αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να επιδεινωθεί ραγδαία, λόγω της έντασης λειτουργίας των εργοστασίων και ιδιαίτερα την οργάνωση από διαφόρους, συσκέψεων και ημερίδων.



Κι εφέτος, θα κατατεθούν προτάσεις και κενός λόγος, η Διοίκηση θα υποθάλπει και η Δικαιοσύνη δεν θα ξέρει τίποτε.



Κι ενώ κάποιοι προσβάλλονται από πέντε σακιά αμμοχάλικα και μηνύουν τον διαμαρτυρόμενο πολίτη. Αυτή η χρόνια κατάσταση, πρόσβαλε κάποιον έστω μία φορά;


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: